Lada posluje na konceptu socijalnoga poduzetništva, a takvo poslovanje promišlja i djeluje unutar socijalne inkluzivnosti i ekološke odgovornosti. Većinom, djelatnici tvrtke spadaju u ranjivu društvenu skupinu (žene, mlade osobe bez radnoga iskustva ili osobe starije dobi i osobe s invaliditetom) čije su mogućnosti za zaposlenje limitirane ili gotovo nikakve. Naš je moto: jednake šanse za sve!   Osnovna je djelatnost proizvodnja tekstilnih predmeta za potrošače zdravstva, školstva, socijalnih djelatnosti, građevinarstva, industrije te uslužnih djelatnosti.

Osim proizvodnje, kontinuirano provodimo edukacije svojih djelatnika unutar tvrtke, kao i izvan nje, surađujući s različitim obrazovnim ustanovama.


Povijest

   

Lada je sa svojim radom započela kao zaštitna radionica 1972. godine. Na početku je program proizvodnje bio kitničarstvo, da bismo se kasnije preusmjerili na izradu visokokvalitetne zaštitne odjeće u građevinarstvu, farmaciji, turizmu te ostalim sektorima koji zahtijevaju zaštitnu opremu i zadovoljavanje zakonskih normi zaštite radnika.

Stalnim klijentima već godinama proizvodimo širok spektar različitih artikala, od modnog programa, do uni-

 

formi, posteljina i suvenira. Proizvodi se izrađuju u manjim serijama i djelomično su ručno obrađeni.

Godinama smo unapređivali proizvodnju i nabavljali novu vrhunsku tehnologiju, a naši su se djelatnici educirali za posebne vještine unutar proizvodnog programa, i to sve u svrhu poboljšanja i mogućnosti izrade proizvoda visoke kvalitete.


Misija i budućnost

   
Ponosni smo što među prvima u okruženju osnažujemo svijest o proizvodnji koja je koncipirana prema načelima društvene inkluzivnosti, ekologije i održivosti.
Transparentna proizvodnja i dobar dizajn dobitna su kombinacija za proizvode velike dodane vrijednosti, stoga smo i sami odlučili pokrenuti vlastitu robnu marku.
 

Smatramo kako je inovativna ekonomija budućnosti upravo ona koja odgovorno prilazi i rješava etičke i ekološke probleme svoga poslovanja. Neki rezultati dolaze sporije, ali imaju dobrobit, kako za pojedinca tako i za širu društvenu zajednicu. Svi djelatnici Lade sudjeluju i doprinose uspješnoj budućnosti.